Eстетичното възстановяване - Стоматологична практика - доц. д-р Н. Гатева-Грънчарова & д-р В. Грънчаров    Стоматологична клиника - доц. Н.Гатева и д-р В.Грънчаров                                  FAIL (the browser should render some flash content, not this).

Eстетичното възстановяване


детска стоматология , стоматология софия , детска стоматологична клиника , дентална клиника софия, добър детски стоматолог
•    избелване на зъби – козметична процедура. Прави се професионално почистване на всички зъби. Снема се отпечатък с лъжици, който се изпраща в лаборатория за изработване на индивидуални шини. В тях се поставя вещество с различен процент – според индивидуалните нужди. Правят се  8 – 10 последователни процедури.

•    естетично възстановяване на зъбите. То включва корекции на формата, цвета и подреждането на зъбите. Осъществява се чрез фасети, порцеланови коронки, корекции с фотополимерни материали, изработване на бели пломби. Нуждата от естетично възстановяване на зъбите се налага, както поради засягане на зъбите от кариес, така и вследствие на дефекти, възникнали по време на тяхното залагане и развитие и тяхната неправилна позиция в зъбната редица.

•    изработване на фасети. Фасетите представляват много тънки порцеланови обвивки, които се поставят върху видимата предна част на фронталните зъби. Изработването им включва: поставяне на анестезия/упойка, минимално изпиляване на емайла от предната повърхност на коронката на зъба, вземане на отпечатък, поставяне на временни фасети. Този отпечатък се изпраща в лаборатория, където по предварително определен цвят се изработват фасетите. На следващото посещение временните фасети се свалят и се залепват порцелановите фасети. Това става с помощта на специални фотополимеризиращи адхезивни цименти.
le4enie_vazrast7.jpg

•    изработване на порцеланови и металокерамични корони и мостове. Изработването на такива конструкции се налага, когато се цели постигане на естетика – цвят и подреждане на зъбите, както и за възстановяване на много разрушени или липсващи зъби. Етапите на лечение включват: поставяне на упойка, изпиляване на зъбите, вземане на отпечатък, поставяне на временен мост или коронка. Изпращане на отпечатъка в лабораторията за изработване на коронката/конструкцията. На следващото посещение се отстранява временната конструкция/коронка и се поставя постоянната, която се залепва с временен цимент. Това се налага, за да се даде време конструкцията/коронката да бъдат изпробвани при хранене – обикновено да една седмица. Следва окончателното им залепване.